Nieuw huis voor Vrije Evangelisatie Zwolle

VEZ haalt binnen vier weken 1,2 miljoen op voor nieuw eigen pand

in Christelijk Nieuws

De Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) is dichtbij een verhuizing naar een nieuw pand. De gemeente waar wekelijks ruim 3000 mensen bij elkaar komen, haalde binnen vier weken maar liefst 1,2 miljoen euro op. Een bijzonder resultaat, waarop het leidersteam van de VEZ vorige week besloot om de aankoop van het schoolgebouw van onderwijsorganisatie Landstede definitief door te zetten.

Het 'nieuwe huis' van de VEZ moet gestalte gaan krijgen in een VMBO school aan de Rieteweg in Zwolle, op dit moment in gebruik door 'TalentStad' van de Landstede groep. Hiermee zal een lang gekoesterde wens van de VEZ in vervulling gaan, zo meldt de gemeente op de speciaal ontworpen webpagina 'Ons Nieuwe Huis'. Met het eigen pand kunnen allerlei activiteiten op een centrale plaats worden aangeboden. Naast de wekelijkse samenkomsten, die voorlopig nog in de naastgelegen WRZV-sporthallen plaatsvinden, zal de nieuwe locatie onder andere ook een centrale plek van gebed, muziek, aanbidding, Bijbels onderwijs, training en maatschappelijke betrokkenheid zijn.

Spannend
Om de aankoop van het pand door te kunnen zetten moest de eerste miljoen vóór Hemelvaart worden opgehaald. "Dit was een spannende fase, waar de gemeente is gevraagd te offeren om dit doel te kunnen behalen", aldus pastor Jaap van de Poll. Vanuit de gemeente zijn allerlei acties op touw gezet om het streefbedrag van 2 miljoen bij elkaar te krijgen. "Zo is er bijvoorbeeld in oktober a.s. de zogenaamde 'VEZ Fair', een festijn met diverse activiteiten, en een goederenmarkt. Ook bieden verschillende ondernemers en vakmensen zich aan, zoals schilders en hoveniers, om zich voor het bouwfonds in te zetten door hun opbrengsten van diensten aan het bouwfonds te doneren."

Gebed
Vanaf het begin werd de spannende fase door verschillende gebedsteams in de gemeente begeleid. Van de Poll voegt hier aan toe: "Ook is er op vrijdag 26 april bijvoorbeeld een dag van gebed en vasten voor ons 'nieuwe huis' uitgeroepen". Er werd gebeden dat 'Talentstad', het voormalige schoolgebouw, écht het gemeentecentrum van de VEZ zal worden. "De Heer heeft hierin al heel veel voorbereid, en we willen bidden dat Hij ons tot het eind toe zal leiden, dat het écht door mag gaan", zo luidde de oproep op de website van de VEZ in april.

Toekomstmuziek
Momenteel is er nog 7,5 ton nodig om het bestaande schoolgebouw aan de Rieteweg te kunnen renoveren. Het proces hiervan is live te volgen op de webpagina van 'Ons Nieuwe Huis', waar tevens donaties kunnen worden gedaan. Naast de mijlpaal van de ruime miljoen die vóór Hemelvaart bereikt werd, omschrijft Van der Poll de uitgelezen mogelijkheid om de sporthal naast het pand te kunnen huren ook als een bijzondere zegen. "Door deze gelegenheid kunnen we de nieuwe locatie permanent inrichten voor onze jongerenbijeenkomstenkindersamenkomsten en andere activiteiten. Onze visie, maar voorlopig toekomstmuziek, is om hier op termijn zelf een auditorium op een deel van de huidige school te bouwen."

Bekijk hier het filmpje van het 'nieuwe huis' van de VEZ.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/gA2VU4eweag?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Foto: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons