Naar Israël... en weer terug

Emigreren uit en naar Israël

in Christelijk Nieuws

Naar Israel! Een diepe wens gaat eindelijk in vervulling van het echtpaar Weijel nu het gaat emigreren naar het heilige land. Maar gaan ze vinden wat ze zoeken? De familie Zeidler wil juist weg uit Israël.

Volgens meneer Weijel is er in Nederland voor Joden steeds minder ruimte om hun geloof en hun gebruiken vorm te geven. Hij draagt zijn keppel niet meer op straat en is bang om in elkaar geslagen te worden.

Andere tekenen van het aanwakkerende antisemitisme ziet hij in de politieke beslissingen rondom rituele slacht en besnijdenis van jongens. Wat verwacht hij te vinden in het beloofde land?

Palestijnen
De familie Zeidler wil juist niets liever dan Israel te verlaten. Al eerder vertrokken ze naar Nederland maar kwamen terug naar Israël vanwege hun zieke vader. Nu is de maat opnieuw vol. Ze willen niet langer wonen in een land dat zo omgaat met Palestijnen.

Migratie van en naar Israël

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons