MusketierMarathon haalt 1,2 miljoen op

Marathon in Uganda deze week van start

in Christelijk Nieuws

De marathon in Uganda, die de christelijke mannenvereniging de 4e Musketier organiseert, heeft al 1,2 miljoen euro opgebracht.

De deelnemers, die deze week op het vliegtuig stappen, hebben zich voor 10.000 euro per persoon laten sponsoren. Het geld is bestemd voor Compassion en Open Doors. Met het geld gaan de organisaties moeders, baby's, kinderen en studenten in Uganda ondersteunen. Ook zullen er trainingen worden gegeven en praktische hulpverlening aan vervolgde christenen in het gebied.

De MusketierMarathon zal van 24 mei tot 1 juni 2013 plaatsvinden in Lira, in het noorden van Uganda. Het rebellenleger van Joseph Koney heeft hier jarenlang huisgehouden en in het gebied heerst extreme armoede. Het gebied ligt tegen Zuid-Soedan aan, een land dat 22 jaar geteisterd is door een burgeroorlog.

Een van de oprichters Henk Stoorvogel over de 4e Musketier: “We proberen een ultieme mix te creëren tussen fysieke inspanning en geestelijke inhoud.” De organisatie wil op die manier christelijke mannen vormen en fysiek trainen.

Lees hier meer over de sponsordoelen van de MusketierMarathon en volg de marathonlopers via hun blog.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/CyQ41lLnACM?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons