Laatste Straatbijbel over David

'Hits & misses' van David in straattaal, door Daniel de Wolf

in Geloven

Na het grote succes van de twee vorige delen wordt in september het derde en tevens laatste deel van de Straatbijbel uitgegeven. Schrijver Daniel de Wolf richt zich in dit deel op de verhalen en psalmen van David. Zijn 'greatest hits & misses' worden in de hedendaagse straattaal voor jongeren vertaald.

De laatste hervertelling in de Straatbijbel over het leven van David is een opvolger van de 'Torrie van Mattie' (het evangelie van Matteüs) en 'Hoe die torrie begon' (Genesis). Met de 'greatest hits & misses' verwijst Daniel de Wolf naar de grootste krakers uit David's psalmenoeuvre en anderzijds ook naar de dieptepunten uit het leven van David: "Hij was herder en reuzendoder, muzikant, koning, vluchteling en bendeleider."

Straattaal
Straattaal is onder andere een mix van MSN- en SMS-taal en woorden afkomstig uit verschillende buitenlandse talen. Door de Bijbelverhalen in deze taal beschikbaar te stellen hoopt Daniel de Wolf ze toegankelijk te maken voor de jeugd van de straat.

Net als de eerdere uitgaven is de Straatbijbel tot stand gekomen uit de samenwerking tussen Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en uitgeverij Ark Mission. Daniel de Wolf is trajectbegeleider bij stichting De Nieuwe Kans. Daarnaast is hij theoloog en kenner van de straatcultuur.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons