Koptische paus bezoekt Vaticaan

Paus Tawadros II en paus Franciscus ontmoeten in Vaticaan

in Christelijk Nieuws

De Koptisch-orthodoxe paus Tawadros II is vandaag in Vaticaanstad door paus Franciscus ontvangen. Het is het eerste bezoek van een leider van de koptische kerk in veertig jaar. De twee leiders gingen met elkaar in gebed als teken van het verbeteren van de banden, na de recente verkiezingen van de nieuwe leiders van beide kerken.

De koptische christenen maken nauwelijks tien procent uit van de bevolking in Egypte, waarvan de kerken ongeveer 10 miljoen volgelingen tellen. De Koptische katholieke kerk in Egypte telt ongeveer 165.000 aanhangers van Paus Franciscus. De ontmoeting in het Vaticaan is vooral een bemoediging en steunbetuiging voor de beproefde christelijke minderheid in Egypte.

Tawadros wordt tijdens zijn zesdaagse bezoek begeleid door zes priesters en bisschoppen. De leiders beden samen voor vrede in de 'Redemptoris Mater' kapel in het Apostolisch Paleis.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons