Koning nieuwe beschermheer Nederlands Bijbelgenootschap

NBG blij met bericht: "Band met Koningshuis is door de jaren heen sterk geweest"

in Geloven

Sinds afgelopen dinsdag is koning Willem-Alexander de nieuwe beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Koningin Beatrix was tot haar abdicatie beschermvrouwe van het NBG.

Eerst leek het erop dat het NBG geen beschermheer of -vrouwe meer zou hebben: de Rijksvoorlichtingsdienst deelde mee dat de koning zou stoppen met alle beschermheerschappen. Nu blijkt dat Willem-Alexander toch een aantal heerschappen overneemt van zijn moeder.

Deze mededeling kreeg het genootschap een week voor de troonswisseling. De brief van het Koninklijk Huis besluit met deze passage: "De Koningin is bijzonder dankbaar voor de jarenlange samenwerking en zal uw organisatie met belangstelling blijven volgen."

Prins Willem II was de eerste beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap. De functie van beschermheer/beschermvrouwe werd achtereenvolgens bekleed door Koning Willem III, Koningin-regentes Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons