“Kerken beschermen vervolgde christenen niet”

Trendwatcher Adjiedj Bakas bekritiseert houding kerken in 'Adieu God?'

in Mediatips

Christelijke kerken zouden het te weinig opnemen voor hun eigen geloofsgenoten in het Midden-Oosten die vervolgd worden. Dat zegt Trendwatcher Adjiedj Bakas in de uitzending van ‘Adieu God?’.

Volgens Bakas hoort een geloofsgemeenschap “een hondenmand” te zijn waarin mensen zich “kwispelend kunnen terugtrekken”. “Mensen moeten zich er thuis voelen. Een geloofsgemeenschap moet ook opkomen voor zijn mensen. Dat doet het christendom helemaal niet. Ik zag vandaag een onderzoek waarin staat dat 80% van de meest vervolgde religieuze groepen ter wereld christenen in islamitische landen zijn. Geen enkele christelijke kerk hoor ik daar over, af en toe een kleine evangelische kerk, maar verder niets”.  
 
Volgens Bakas woont er binnen tien jaar geen enkele christen meer in het Midden-Oosten. “Ze worden allemaal weggejaagd. Wat mij dus stoort is dat de christelijke kerken geen stelling daarover innemen. Ze beschermen hun eigen soort niet. Dus wat voor zin heeft het om bij een geloofsgemeenschap te horen als ze het niet voor hun eigen mensen opnemen?”, aldus Bakas.  
 
Adjiedj Bakas vertelde in 'Adieu God?' waarom hij het geloof van zijn jeugd achter zich heeft gelaten. Ook gaat hij dieper in op zijn zelfbedacht term ‘hutspotgod’; een God die je zelf samenstelt.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons