Kerk bekritiseert clip David Bowie

Voormalig aartsbisschop Lord Carey noemt video "kinderachtig"

in Christelijk Nieuws

David Bowie is bekritiseerd door de voormalige aartsbisschop van Canterburry, Lord Carey, om de nieuwe videoclip van zijn nummer 'The Next Day'. De controversiële video klaagt de corruptie binnen de katholieke kerk aan en speelt zich af in een bordeel waarin Bowie en acteurs de rol van apostel, bisschop en prostituee vertolken.

"Kinderachtig", vindt Lord Carey de videoclip. "Als imitatie inderdaad de meest oprechte vorm van vleierij is, moeten christenen zich maar niet al te druk om Bowies misbruik van religieuze symbolen maken", zegt de voormalige aartsbisschop in de Telegraph. "Eerlijk gezegd voel ik me niet beledigd door zulk gedrag - christenen moeten de moed hebben om boven beledigende uitspraken te staan, hoewel ik hoop dat Bowie zal inzien dat hij sommige mensen hiermee zou kunnen kwetsen."

De beelden zoals de bloedende stigmata van een prostituee bleven niet alleen Carey onopgemerkt; YouTube verwijderde de videoclip wegens expliciete inhoud. Een dag later werd de clip toch geplaatst met een 'adult content warning'.

Ook de Amerikaanse 'Catholic League' voor religieuze rechten en burgerrechten plaatste een kritische blog met de titel 'Bowie's 'Jesus' video is a mess': "De video weerspiegelt de artiest: een puinhoop".

Foto: Youtube 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons