Jeugdleiders mee naar EO-Jongerendag

"Samen op weg, om samen bij Jezus uit te komen"

in Mediatips

Tienduizenden jongeren komen morgen samen voor de 39e editie van de EO-Jongerendag. Samen met vrienden, familie of kennissen reizen zij uit heel Nederland en omstreken af naar het Arnhemse Gelredome. Ook jeugdleiders maken zich op voor dit jaarlijkse evenement, waar zij samen met hun jeugdgroepen aanwezig zullen zijn. Hoe beleven zij deze dag en wat zijn hun ervaringen met de jeugd rondom het thema 'Can you hear me'?

Martin Sanders is al drie jaar jeugdleider van de Hervormde Gemeente Harderwijk. Samen met zijn jeugdgroep vertrekt hij vrijdagavond al richting Arnhem, om daar een weekend te kamperen en voor gezelligheid, activiteiten en ontspanning bij elkaar te komen. Na een kanotocht en een stevig ontbijt staat het zaterdagprogramma volledig in het teken van de EO-Jongerendag. "De jeugd heeft er ontzettend veel zin in. Al dagen doen gesprekken over het programma de ronde in onze Facebook-groep", vertelt Martin. Volgens de jeugdleider is de groep het meest enthousiast over de 'line-up' van het programma en de mogelijkheid om er als groep op uit te gaan om met elkaar het geloof te beleven.

Het thema van dit jaar luidt 'Can you hear me'. Tijdens de dag wordt nagedacht over het luisteren naar God, het horen van God, en de vraag of God ons hoort. "Dit thema hebben we eerder besproken en is een zoektocht waarin de jeugd zich vaak bevindt. In een pril stadium van hun geloof is het ontzettend waardevol om vanuit eigen ervaring te kunnen delen wat ik zelf met Jezus heb meegemaakt", zo weet de jeugdleider uit Harderwijk. "Samen gaan we op weg, om samen bij Jezus uit te komen", vertelt hij verder. "Als dat gelukt is, zeg ik 'mission accomplished!'"

Voordat het programma in het Gelredome begint is er voor jeugdleiders de gelegenheid om de dag met een gratis kop koffie of thee met elkaar te beginnen. Tussen 11:30 en 13:00 uur start elk kwartier een training waarin de jeugdleiders uitgedaagd worden om alles uit de EO-Jongerendag te halen wat er in zit. Door de training worden leiders gezamenlijk geïnspireerd voor uitdagend jongerenwerk. Bij de training wordt een jongerenprogramma aangeboden dat kan worden gebruikt voor een jeugdavond. Deze avond zal een passend vervolg geven aan het thema van de EO-Jongerendag. Kijk op de NEO-website voor meer informatie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons