Jan Zijlstra en Levensstroom definitief uit elkaar

Breuk tussen evangelist Jan Zijlstra en bestuur Levensstroom nu definitief

in Christelijk Nieuws

De breuk tussen Jan Zijlstra en de Pinkstergemeente 'De Levensstroom' in Leiderdorp is definitief. De evangelist en enkele medestanders, zo meldt het Nederlands Dagblad, kwamen deze week spullen uit het gebouw van de gemeente ophalen, waartegen het bestuur zich verzette. De zaak liep dusdanig uit de hand dat de politie erbij werd geroepen.

In een interview met het Nederlands Dagblad vertelt Zijlstra dat het bestuur 'bonnetjes' opeisten toen hij zijn spullen uit het gebouw van de gemeente wilde meenemen. "Maar sommige dingen zijn al veertig jaar in mijn bezit. Wie heeft daar dan nog een bonnetje van?" De zaak liep volgens de evangelist dusdanig uit de hand, dat de politie werd ingeschakeld. De politie-agenten stonden Zijlstra uiteindelijk toe zijn eigendommen mee te nemen, maar wel moest hij de sleutel van het gebouw aan voorganger Rolph Hendriks afgeven.

Inmiddels hebben vrienden van Zijlstra een nieuwe stichting in het leven geroepen voor de 'genezingsbediening' van de evangelist, Wings of healing. Voorganger Hendriks en bestuurslid De Vries zeggen nog steeds te hopen op een verzoening met Zijlstra. "Bij Jezus Christus is er een weg terug, dus bij ons ook. Maar dat de partijen weer gaan samenwerken, lijkt uitgesloten."

De gemeenteleiders zijn niet bang dat De Levensstroom leeg loopt. "Een groot deel heeft aangegeven met ons door te willen gaan."

Foto: Flickr, Andrew Black

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons