"Israëlische raketaanval op Damascus"

in Christelijk Nieuws

De Syrische hoofdstad Damascus is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door zware explosies. Volgens de Syrische staatstelevisie zijn die veroorzaakt door een Israëlische raketaanval.

De staatstelevisie berichtte dat een militair onderzoekscentrum getroffen is door Israëlische raketten. Over doden of gewonden is nog niets bekend. Israël heeft de aanvallen niet bevestigd.

Bronnen van een westerse inlichtingendienst zeiden zondagochtend dat de aanslagen, net als eerdere Israëlische luchtaanvallen, gericht waren op wapens uit Iran. Die wapens, raketten van het soort Fathe-110, waren bestemd voor de Hezbollah-beweging in Libanon.

Het onderzoekscentrum in Jamraya was afgelopen januari ook al het doelwit van Israëlische aanvallen. Er staat materieel waarmee de opstandelingen tegen president Bashar al-Assad onder vuur worden genomen.

Zaterdag had een Israëlische regeringsfunctionaris bevestigd dat Israëlische gevechtsvliegtuigen aanvallen uitvoerden op een transport van raketten, die volgens Israël bedoeld waren voor de Hezbollah-beweging in Libanon.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons