Internationaal filmwedstrijd met christelijk tintje

En een strakke deadline

in Mediatips

Deze week gaan meer dan 150 teams van filmmakers van over de hele wereld met elkaar de strijd aan. Binnen 168 uur (zeven dagen) moeten de teams een tien minuten durende film maken met een christelijk thema voor het '168 Film Festival'.

Eerder deze maand ontvingen de teams een willekeurige Bijbeltekst die te maken heeft met het thema van dit jaar: Boetedoening. De Bijbeltekst moeten de teams gebruiken als insteek voor het verhaal. Binnen tien dagen moet alles worden voorbereid; het script, de casting, de planning en er moest gerepeteerd worden. Daarna moet er binnen 168 uur worden gefilmd en geëdit.

Op het 168 Film Festival (van acht tot en met tien augustus) worden de films getoond. Ook worden er dan prijzen uitgereikt. Het team van de beste film kan één miljoen dollar winnen.

Het 168 Film Project werd in 2003 opgericht door John David Ware. Hij wilde op deze manier christenen binnen de filmwereld motiveren om het geloof in films te verwerken.

Naast deze filmwedstrijd is er ook een andere competitie: 'Write of Passage'. (Script)schrijvers krijgen hierbij 168 uur de tijd om 12 pagina's te vullen met een inspirerend verhaal waarin God een belangrijke rol speelt. Het mooiste verhaal wordt uiteindelijk verfilmd.

Onderstaand filmpje is het winnende inzending van vorig jaar. Het verhaal is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Filemon 1:10-11: "Ik zou u om een gunst willen vragen voor Onesimus, die tijdens mijn gevangenschap mijn kind is geworden. Hij was u destijds niet van nut; nu kan hij echter niet alleen mij, maar ook u goede diensten bewijzen."

(zonder ondertiteling)

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Fqm8bS0BZE8" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons