Honderdduizend dollar voor plek in de hemel

Joodse verkoper:"Het was maar een grapje"

in Christelijk Nieuws

Een Joodse man uit Amerika heeft voor de grap zijn 'plaatsje in de hemel' te koop gezet op eBay. Bieden kon vanaf 99 dollarcent. Het aanbod werd echter uiterst serieus genomen en het bod liep de eerste dag al op tot honderduizend dollar (ongeveer 77.000 euro). Een beetje uit de hand gelopen, vond eBay. De organisatie kapte de veiling af.

Ari Mandel had geen idee dat zijn actie zou uitmonden in een grote internetsensatie. "Het idee kwam gewoon in me op en het was leuk om uit te proberen, maar ik had nooit gedacht dat het wat zou worden."

Veel orthodoxe joden voelden zich bedreigd door de grap en hebben een klacht ingediend bij eBay. De Amerikaanse veilingsite vond ook dat Mandel hun regels heeft overtreden. Het is op eBay namelijk verboden om spirituele dienstverlening te verkopen.

De bieder met de bodemloze portemonnee mag zijn of haar honderdduizend dollar houden. Dat vindt Ari Mandel niet erg: "Ik had er plezier van zolang het duurde. Het was gewoon een geintje die me een hele dag heeft beziggehouden."

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons