Highlights uit preken Opwekking

Een greep uit de preken op Opwekking

in Mediatips

Het thema van de pinksterconferentie was dit jaar 'Jezus leven'. Op het programmaboekje staat het thema uitgelegd als: "het geweldige voorbeeld dat Jezus ons gaf. Hem willen navolgen, in de kracht van de Heilige Geest”.

Sprekers waren dit jaar onder andere Henk Stoorvogel, Ron van der Spoel, Wess Stafford, Evert van de Poll en Peter Tsukahira. Een greep uit de preken die voorbijkwamen.

Slavernij
Zo was er dit keer speciaal aandacht voor de herdenking van de afschaffing van de slavernij, 150 jaar geleden. Tijdens dit moment werden er persoonlijke verhalen gedeeld. Cynthyua Ortega, afkomstig uit Curaçao, vertelde hoe het slavernijverleden nog doorwerkt in deze tijd. Tijdens de bijeenkomst vertelde Klaas van der Kamp dat slavernij vooral onbegrijpelijk was; “Onze voorouders hadden dezelfde Bijbel als wij.”

Verkeerde boom
Kees Goedhart sprak over de Heilige geest naar aanleiding van het verhaal over Adam en Eva. Hij stelde dat we als mensen teveel vast zitten aan het onderscheiden van goed en kwaad, een straf die we kregen toen we de verboden vrucht aten. Goedhart sluit zijn preek af met de woorden: "Ik geloof dat God vanmorgen tegen ons zegt: 'Kom los van de boom van kennis van goed en kwaad. Daar kun je niet goed mee omgaan. Kom terug naar de boom des levens. Laat je vullen met Mijn Geest. Dan kun je mijn geur van leven verspreiden in je omgeving."

Nieuw
Henk Stoorvogel begon zijn prediking met de gedachte dat God alle dingen nieuw maakt. "Het kan zijn dat je genezing mag ontvangen van God dit weekend of bekering mag ontvangen van God tijdens deze conferentie; dat God dingen nieuw maakt. Maar dat kan ook in kleine dingen zijn; dat je hebt geprobeerd te douchen in de cabines met zo'n zacht en lauw straaltje en dat je dan maandagavond thuiskomt en dan thuis onder je eigen warme douche stapt en denkt: 'God maakt alle dingen nieuw!”

Alle diensten die zijn opgenomen tijdens de conferentie kun je online terugkijken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons