Gebedsactie Syrië op 11 mei

Open Doors sluit aan bij gebedsdag met live-verbinding met Syrië

in Geloven

Kerken in Syrië hebben aanstaande zaterdag 11 mei uitgeroepen tot een dag van gebed voor hun land. Op die dag zullen de christenen van vrijwel alle Syrische kerkgemeenschappen een dag lang bidden en vasten. Open Doors roept christenen wereldwijd op om ook voor Syrië te bidden.

Op deze manier willen de Syrische christenen bidden voor vrede in hun land en hopen ze het geloof en de hoop van de inwoners te versterken. Het is de eerste keer dat zoiets grootschalig wordt georganiseerd.

Met deze speciale dag willen de kerken een aantal eisen kracht bijzetten: allereerst vrede maar ook de vrijlating van alle ontvoerden. Daarnaast willen de kerken hulp en steun vragen voor de kinderen in Syrië die zwaar getraumatiseerd worden door de oorlog. Ook bidden de christenen voor meer humanitaire steun voor de Syrische vluchtelingen. Volgens verschillende hulporganisaties is al meer dan 30% van de Syrische bevolking op de vlucht.

Oproep

De Syrische christenen roepen ook de kerk wereldwijd op om mee te bidden. Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steun, vraagt of andere christenen mee te bidden. Er wordt zaterdag een speciale bijeenkomst georganiseerd waarbij een rechtstreekse verbinding wordt gelegd met kerken in Damascus en Aleppo. De exacte locatie van deze live-verbinding wordt via de site van Open Doors bekendgemaakt.


Volg de gebedsdag voor Syrië op facebook en twitter.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons