Eerste zwarte vrouw zalig verklaard

De Braziliaanse Nhá Chica op weg naar heilig verklaring

in Christelijk Nieuws

In Brazilië is de eerste zwarte vrouw zalig verklaard. Het gaat om de Nhá Chica, een Braziliaanse slavin die leefde in de negentiende eeuw. Zij wordt door de katholieken gezien als de moeder van de armen en zij geloven dat ze verantwoordelijk is voor ongeveer twintigduizend genezingen. Dat meldt Spirit 24.

Nhá Chica kwam uit een slavenfamilie en werd op haar tiende wees. Heel haar leven weidde ze toe aan haar religie en de zorg voor de armen. In 1989 werd het proces van haar heiligverklaring in gang gezet door de paus Johannes Paulus II. De zaligverklaring is de één na laatste stap voor een heiligverklaring.

Het proces van de heilig verklaring wordt verder in gang gezet. 'Als de mensen die de genezing hebben ondergaan, zich daar over uiten, zullen we de gevolgen van de heilige bespreken. We zullen per geval kijken of het om een wonder gaat.' aldus een Braziliaanse priester.

De priester denkt dat de kans groot is dat Nhá Chica heilig verklaard wordt, gezien de grote belangstelling voor haar zalig verklaring en het aantal genezingen die zij heeft verricht.

 

Foto: ANP


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons