Duizenden trotseren regen en kou op Opwekking 2013

Henk Stoorvogel trapt af over 'Jezus Leven'

in Mediatips

Ondanks de regen, het moerassige terrein, de koudste en donkerste meidag in de geschiedenis en de crisis zijn vrijdag duizenden tenten neergestreken op het terrein van Walibi World voor de Pinksterconferentie Opwekking 2013.

Om half acht op vrijdagavond waren de bezoekers blij dat ze hun koude en klamme tentjes konden verlaten om zich te warmen aan elkaar en de liederen tijdens de openingsbijeenkomst in de grote tent. Net als andere jaren was de tent veel te klein en trotseerden de laatkomers de regen om buiten via de grote schermen mee te luisteren en te zingen. Ook was er ruimte om in een nabijgelegen nazorgtent de bijeenkomst via grote schermen te volgen.

Noodweer
De directeur van Stichting Opwekking, Joop Gankema , vertelde dat het festivalterrein nu anders ingericht dan hij graag had gezien. "Door het noodweer van donderdagavond moesten we de inrichting van het terrein omgooien." Het is een wonder dat Opwekking 2013 is doorgegaan, vervolgde hij: "Er was veel strijd in de aanloop naar deze conferentie. Financiëel moet er ook nog een flinke inspanning worden gedaan om het hoofd letterlijk en figuurlijk boven water te houden." Daarna volgde de collecte.

5000 mannen
Henk Stoorvogel van Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) viel de eer te beurt om de eerste spreker over het thema 'Jezus Leven' te zijn. Als leidraad nam hij de wonderbare spijziging. "Het enige wonder tijdens Jezus leven dat in alle vier de evangeliën staat. Dat zegt iets over hoe belangrijk dit verhaal is."
Volgens Stoorvogel is het typerend dat er genoemd wordt dat er 5000 mannen bij elkaar waren. Dat wordt nergens anders zo benadrukt. "En dan snap je ook dat er op die hele menigte maar 5 broodjes en 2 visjes waren. Mannen vergeten bij een dagje uit altijd een broodpakketje mee te nemen. Daar denken de vrouwen altijd aan. Zet hier 5000 mannen bij elkaar en de snacktent is zo uitverkocht!"

Jezus Leven
De duizenden mannen, al dan niet met partner en kinderen, hadden die honger er voor over omdat ze snakten naar 'Jezus Leven'. Ze gingen niet naar huis, ze bleven zitten, geboeid als ze waren. Ze konden Jezus niet los laten.
Stoorvogel trekt een parallel naar Opwekking 2013. "De echte kampeerders hebben hier hun tent in de stromende regen opgezet. Jullie weerstaan de kou. Jullie moeten soms enden door de modder lopen om hier te zijn. Want ook jullie snakken naar Jezus leven!"

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons