Drie Britse christenen verliezen rechtszaak Europees Hof

Ook in hoger beroep afgewezen

in Geloven

Drie Britse christenen hebben hun zaak verloren bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens. Ze voelde zich gediscrimineerd door hun werkgevers en spanden een rechtszaak aan in januari. Toen deze werd afgewezen gingen ze in hoger beroep maar het was tevergeefs.

Shirley Chaplin is een verpleegster uit Exeter. In het ziekenhuis waar ze werkte werd ze naar een bureaufunctie overgeplaatst omdat ze haar kettinkje met kruisje weigerde onder haar kleren te verbergen. Het hof sprak uit dat de werkgever het recht had om het dragen van het kruisje te verbieden omdat de hygiëne en de veiligheid in het geding waren.

Gary McFarlane, een relatietherapeut uit Bristol werd ontslagen omdat hij vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging geen relatietherapie wilde geven aan homo-stellen. Ook de ambtenaar Lillian Ladele werd ontslagen omdat ze weigerde om homorelaties te registreren. Het gerechtshof gaf aan dat de werkgevers het recht hebben om werknemers te ontslaan om discriminatie te voorkomen.


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons