Doden door aanslag op kerk in Nigeria

Opnieuw aanslag op Afrikaanse kerk

in Christelijk Nieuws

Njilan - Zeker 10 mensen zijn zondag in Nigeria om het leven gekomen bij een aanslag op een kerk en een markt in de noordooostelijke staat Adamawa. Dat meldden Afrikaanse media.

De schutters openden op een marktplein in Njilan het vuur en schoten 6 mensen dood. In hetzelfde dorp werd even later een kerk aangevallen. Daarbij vielen nog eens 4 doden, meldde de politie. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslagen zit.

In april zijn in dezelfde staat 11 mensen omgekomen toen bewapende mannen een dorp bestormden. De aanval werd toegeschreven aan de islamistische groepering Boko Haram die strijdt voor een onafhankelijke islamitische staat en invoering van de sharia (islamitische wetgeving) in het noorden van Nigeria. Ze zijn samen met andere moslimgroeperingen uitgegroeid tot de belangrijkste bedreiging voor de stabiliteit in Nigeria, de belangrijkste olieproducent van Afrika.

Nigeria strijdt in het noorden tegen islamitische opstandelingen, terwijl in de zuidelijke en olierijke Nigerdelta militanten actief zijn die zeggen te vechten tegen uitbuiting en onderdrukking. Ook daar was dit weekeinde een aanslag waarbij zaterdag 8 mensen om het leven kwamen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons