De beste preek voor de koning

De beste preek voor de koning in nationaal dromenboek

in Christelijk Nieuws

DJ Armin van Buuren draaide gisteren speciaal voor de koning, maar ook predikanten in Nederland hebben iets bijzonders gemaakt voor de nieuwe vorst. De beste preek voor Willem Alexander zal verschijnen in het nationale Boek voor de koning. Dat is het doel van de Amsterdamse straatpastor Luc Tanja en predikant Marleen Bloothans met hun initiatief 'Preken voor de koning'.

Het Nationaal Comité Inhuldiging bekroonde de website onlangs met een oranje strik. Ook het comité vond dat in het boek met 'dromen voor de koning' een levensbeschouwelijke bijdrage niet mag ontbreken. Op de website 'Preken voor de koning' vind je verder een overzicht van allerlei preken die de afgelopen weken geplaatst zijn. De preken komen voornamelijk uit de protestants-christelijke en rooms-katholieke hoek. Het publiek kan vanaf vandaag via een poll stemmen op de beste preek.

De blog 'Preken voor de koning', die 2 april is gestart met een oproep op Facebook, trok tot op vandaag ruim 24.000 views. De preken zelf zijn circa 9.000 keer bekeken. Opmerkelijk is ook de grote aandacht van de pers voor het project.

Blootens is 'vrolijk verrast' door dit succes. "Ik had verwacht dat Nederland al veel té ontkerkelijkt is voor zo’n site, maar het tegenovergestelde is waar", vertelt ze op de website van protestants Amsterdam. In de preken op de blog spelen de Bijbelse koning David en Psalm 72 - 'Geef, o God, uw wetten aan de koning' - een belangrijke rol. "Het valt op dat er flink wat verwacht wordt van onze toekomstige koning", aldus straatpastor Tanja. "Opkomen voor de armen en verdrukten zie je regelmatig als specifieke taak terugkomen."

De 'beste preek' zal door Blootens en Tanja worden aangeboden aan het Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van het Boek voor de koning. "Als de preek wordt geplaatst is onze missie pas écht geslaagd", vinden zij.

Kijk hier voor de website van 'Preken voor de koning'.

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons