"Christelijke metalzanger boekt moordenaar"

Zanger gearresteerd vanwege moordcomplot

in Mediatips

De zanger van de Amerikaanse christelijke metalband As I Lay Dying is gearresteerd omdat hij zijn vrouw zou hebben willen laten vermoorden. Dat schrijft de krant The Independent woensdag.

Tim Labresis, de 32-jarige voorman van de voor een Grammy genomineerde band As I Lay Dying, zou een ex-politieagent hebben ingeschakeld om de klus te laten klaren. De man die hij benaderde was echter een undercoveragent die zich voordeed als huurmoordenaar. De Californische politie arresteerde de zanger dinsdag in Oceanside. De langharige christen met armen vol tatoeages ging "zonder problemen" met de agenten mee, meldt een politiewoordvoerder. Lambresis en zijn vrouw liggen sinds september in scheiding.

In de media wordt de band vaak omschreven als een christelijke heavy metal band, maar de artiesten zelf worden liever beoordeeld op hun muziek dan hun levensovertuiging. As I Lay Dying omschrijft zichzelf als een band die "altijd iets diepzinnigs en positiefs te zeggen heeft tijdens het spelen van vurige, agressieve muziek". Het populairste album, An Ocean Between Us, haalde in 2008 de achtste plek op de Amerikaanse hitlijsten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons