Christelijke hoek kritisch op plan kleine school

Kleine school blijft, maar zonder extra geld

in Christelijk Nieuws

Kleine basisscholen hoeven voorlopig niet dicht, tot grote opluchting van zowel politiek als belangenorganisaties. Toch zetten met name christelijke organisaties ook kritische kanttekeningen.

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) liet woensdag weten dat de ondergrens voor basisscholen op 23 leerlingen blijft. De Onderwijsraad adviseerde de staatssecretaris eerder dit jaar om die grens te verhogen naar 100 leerlingen. Dat zou het einde betekenen voor ruim 1300 basisscholen. Dekker neemt dat advies echter niet over. Wel schrapt hij de toeslag die kleine scholen nu nog krijgen en gaat die vervangen door een financiële stimulering om samen te werken.

Daar hebben met name christelijke partijen problemen mee. De ChristenUnie vreest dat schoolbesturen hiermee toch tot een fusie gedwongen worden. Vakbond CNV Onderwijs voegt toe: ,,Met een bonus op samenwerken stuurt het kabinet aan op schaalvergroting en krimpversterking, waar juist maatwerk en een regionale aanpak van de gevolgen van krimp de oplossing is'', aldus voorzitter Helen van den Berg.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons