Blog van de week | De inbox van God

Een website voor vragen aan God

in Geloven

Heb jij wel eens een brief aan God gestuurd? Als je echt een brief op de post zou doen met afzender “God” komt die waarschijnlijk ergens op de plak te liggen. Maar brieven zijn wel een beetje passé, tegenwoordig kun je ook een mail sturen.

Deze week geen blog, maar een bijzonder eenvoudige website die toch heel veel reacties oplevert. Een paar jaar geleden startte de christengemeente De levende Steen uit Gouda met deze nieuwe website. Namelijk: vraagaanGod.nl. Hier kun je jouw vraag stellen via een mailtje en vervolgens kun je aanvinken of er ook voor je gebeden mag worden. Daarnaast heeft de website ook een Twitteraccount voor de kortere vragen. De website ziet er mooi uit en heeft verder een duidelijke opmaak.

Een medewerker van de website over zijn motivatie: “Zelf heb ik altijd veel vragen gehad over het geloof, nu wil ik graag mijn medemens helpen met zijn of haar vragen. Verder wil ik de vraagstellers een realistisch beeld geven van het leven als christen. Vooral niet-gelovigen komen met vragen waarin veel vooroordelen zitten over God en het christelijk geloof. Het is fijn als je die vooroordelen kan wegnemen.”

De vragen die binnenkomen bij de medewerkers van de website lopen nogal uiteen. Een paar trends zijn er wel te ontdekken. Veel vragen gaan over het lijden, vaak naar aanleiding van persoonlijke ervaringen. Ook zijn er veel vragen van niet-gelovigen die willen kijken “hoe zou God reageren”. Verder komen er ook gebeden binnen op de website. Bezoekers van de website kunnen dan ook aangeven of ze een reactie terug verwachten of niet.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons