'Blijf bidden voor christenen in Syrië'

Verschillende gebedsbijeenkomsten gehouden voor Syrië

in Geloven

Afgelopen zaterdag werden er overal in Syrië gebedsbijeenkomsten gehouden. Ook Nederlandse christenen volgden hun voorbeeld. Met gevaar voor eigen leven gingen in Syrië de christenen naar hun kerken om daar voor hun landgenoten en mede gelovigen te bidden.

Verder werd op die dag van gebed ook gevast. Open Doors organiseerde wereldwijd gebedsbijeenkomsten op verzoek van de Syrische kerken.

De burgeroorlog in Syrië heeft al meer dan tienduizenden mensenlevens gekost. Meer dan anderhalf miljoen inwoners zijn op de vlucht geslagen. Hieronder zijn ook veel christenen. Christenen die niet op de vlucht zijn leven in grote onzekerheid over hun toekomst. De kerken roepen dan ook op om voor de gelovigen te bidden.

Ook in Nederland werd zaterdag een gebedsbijeenkomst gehouden. Open Doors had via de nieuwsbrief de achterban gevraagd om naar de gebedsbijeenkomst te komen. Ongeveer honderd mensen kwamen zaterdag naar Ermelo. Gisteren hebben ook veel Nederlandse kerken aandacht besteed aan de oproep tot gebed vanuit Syrië.  

Veel gevluchte christenen vestigen zich in Libanon omdat daar vrij veel christenen wonen. Volgens Open Doors hopen veel christenen ooit terug te keren naar Syrië. De vluchtelingen vragen aan mede gelovigen om te bidden voor vrede in Syrië en dat de inwoners weer rustig met elkaar kunnen samenwonen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons