Besturenraad: school moet zelf docent kiezen

in Christelijk Nieuws

De Besturenraad vindt dat scholen docenten mogen weigeren als zij door hun leefwijze en persoonlijke opvattingen de identiteit en grondslag van de school niet geloofwaardig kunnen uitdragen.

De overkoepelende instelling van christelijke onderwijsinstellingen reageert hiermee op een dinsdag ingediend wetsvoorstel van D66, VVD, PvdA, SP en GroenLinks, dat een einde maakt aan mogelijke discriminatie van homoseksuele leraren.

De besturenraad pleit ervoor de zogeheten enkele-feitconstructie in de wet te vervangen door een alternatieve formulering van de Raad van State, waarin scholen nog wel personeel kunnen kiezen dat aansluit bij hun eigen visie.

"Cruciaal voor lesbiennes, homo's, bi's en transgenders (LHBT's)'', noemt COC Nederland het wetsvoorstel. "De enkele-feitconstructie hangt nu als een zwaard van Damocles boven gelovige LHBT’s op religieuze scholen'', zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. "Als zij openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur, lopen ze het risico te worden weggestuurd zonder dat de wet bescherming biedt. Het is cruciaal dat aan die situatie een einde komt.''

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons