"Bekering tot christendom oorzaak moord asielzoeker"

Publiek denkt volop mee over moord op Iraniër

in Christelijk Nieuws

Het publiek heeft de afgelopen week volop gereageerd op het verzoek van de politie mee te denken over de reden voor de moord op de Iraanse asielzoeker Mostafa Talaie in Oisterwijk. Ongeveer de helft van de inzenders en bellers denkt dat de bekering van het slachtoffer tot het christendom een rol heeft gespeeld bij de moord.

Mostafa Talaie werd op 18 februari doodgestoken toen hij lopend met twee grote tassen en een grote rugzak op weg was naar het asielzoekerscentrum in Oisterwijk. Hij had juist een verblijfsvergunning gekregen.

Het is voor het eerst dat de politie het publiek in een recente zaak vraagt mee te denken over mogelijke scenario's. Dinsdag kreeg de zaak aandacht in Opsporing Verzocht. De politie heeft inmiddels 158 reacties ontvangen. De politie noemt dat aantal 'overweldigend' en is zeer tevreden, aldus een woordvoerder.

Complottheorieën
Behalve zijn bekering tot het christendom denken ook veel mensen denken dat zijn relatie met een Iraanse vrouw in Engeland en zijn verblijf daar een rol hebben gespeeld. Andere vermoedens zijn dat hij slachtoffer is geworden van een beroving of ongewild getuige is geweest van criminaliteit. De politie ontving ook enkele complottheorieën over bijvoorbeeld de betrokkenheid van geheime diensten bij de moord.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons