Babette van Veen over afscheid

Nieuw seizoen De Kist met Babette van Veen

in Mediatips

Afscheid' is een terugkerend thema in het leven van Babette van Veen. In het nieuwe seizoen van 'De Kist', het EO-programma waarin presentator Kefah Allush bekende Nederlanders interviewt over hun verwachtingen en ervaringen rondom de dood, is de 44-jarige actrice en zangeres openhartiger dan ooit.

Acht jaar geleden overleed haar beste vriendin en GTST-collega Guusje Nederhorst met wie ze een 'Siamese verbondenheid' voelde. Zelf hoogzwanger van haar eerste zoon vond Babette het bijzonder moeilijk om met Guusjes naderende dood, die toch na een kort ziekbed voor velen als donderslag bij heldere hemel kwam, een plek in haar leven te geven. Spiritueel als ze is, ging Babette ervan uit daar haar ongeboren baby dit verdriet meekreeg en enigszins hiertegen beschermd moest worden. Jarenlang bleef Babette met dit diepe verdriet om de dood van Guusje rondlopen totdat haar omgeving haar aanspoorde om hier professionele rouwbegeleiding bij te zoeken.

Een tweede belangrijk afscheid, was dat van haar man Bas Westerweel. Het stel scheidde in 2010 waardoor Babette ook door een diep emotioneel dal ging. Tegelijkertijd zegt ze door al deze gebeurtenissen 'een leuker mens' te zijn geworden: "Ik ben veel opener geworden, leef veel meer vanuit mijn hart. Of daar nu op getrapt wordt of niet."

 

De Kist, woensdag 8 mei, 23.59 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons