App voor studenten met geloofsvragen

Agapè lanceert applicatie met geloofsvragen

in Geloven

'Agapè StudentLife' heeft onlangs de zogenaamde 'Student Perspectives' app ontwikkeld. Dit is een applicatie voor de iPad om met andere gebruikers over God en het doel van het leven in gesprek te gaan. Agapè StudentLife staat voor coaching en community rondom zingeving en levens- en geloofsvragen en wil studenten hierbij helpen om over na te denken.

De app is afgeleid van de Amerikaanse tool Perspective. Dit zijn kaartjes met vragen die uitnodigen tot een gesprek over zingeving en geloof. Bijvoorbeeld: 'Geloof jij dat er één God is of zijn er meer?' Of: 'Was Jezus gewoon een mens of tóch meer dan dat?'

Studentencoach Robert de Heer werkt veel met Perspective. "Het blijkt een goed en aantrekkelijk middel om met studenten een diepgaand gesprek aan te knopen. Daarom hebben we deze Nederlandstalige app laten maken. De app is voor studenten eigentijds, relevant en ook gemakkelijk in gebruik. Bovendien levert het ons waardevolle informatie op."

De Student Perspectives app is ontwikkeld voor het studentenwerk, maar is eenvoudig te downloaden door iedereen die op een creatieve manier in zijn omgeving over het geloof wil praten. De applicatie is ook geschikt voor persoonlijk gebruik; de vragen vormen een leuk middel om te testen hoe iemand zelf denkt over uiteenlopende geloofsthema’s.

De applicatie is geschikt voor de iPad, maar zal binnenkort ook beschikbaar komen voor Android-gebruikers. De app is gratis te downloaden in de Appstore en wordt aangevuld met de website studentperspectives.nl.

Bron: Agapè

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons