Adopteer een bijbeltekst

Wycliffe Bijbelvertalers lanceert campagne om nieuwe bijbelvertalingen te maken

in Christelijk Nieuws

De organisatie voor bijbelvertaalwerk Wycliffe lanceerde vorige week de campagne 'Adopteer een bijbeltekst'. Voor vijftien euro kunnen mensen hun favoriete bijbeltekst 'adopteren'. Hiervoor ontvangen zij een certificaat dat hun een jaar aan het vers verbindt. Wycliffe kan met dit bedrag elders op de wereld een bijbeltekst vertalen.

Op de campagne website van de organisatie kunnen bezoekers onbeperkt verschillende Bijbelteksten uitkiezen. In verband met de 70 bijbelvertaalprojecten waaraan op dit moment vanuit Nederland gewerkt wordt, kunnen de teksten maximaal 70 keer worden 'aangeschaft'.

De campagne draagt bij aan de ambitieuze doelstelling van Wycliffe om in 2025 in iedere taal een goedlopend Bijbelvertaalproject gestart te hebben. Op dit moment kunnen ongeveer 209 miljoen mensen de Bijbel nog niet in hun eigen taal lezen.

Opwekking
Vorige week werd de campagne op de studentenconferentie van de internationale christelijke studentenvereniging IFES gelanceerd. "Van de 600 studenten op de studentenconferentie gaan we naar 60.000 christenen op Opwekking", vertelt Imert Moret, hoofd PR & Communicatie bij Wycliffe. De campagne zal dit weekend in de 'WereldExpo-tent' van de pinksterconferentie Opwekking onder de aandacht worden gebracht. "Bezoekers kunnen de teksten hier ter plekke én online adopteren, waarna zij na tien dagen hun certificaat ontvangen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons