Zwijgende monniken praten uit boosheid

Koptische monniken boos over geweld tegen christenen

in Christelijk Nieuws

Egyptische Koptische monniken laten weten dat ze boos zijn over de rellen bij de christelijke kathedraal die eind maart plaatsvonden. Het is de eerste keer dat de broeders van de Sint Antonius klooster iets van zich laten horen en heeft doorgaans een stille politiek. Dat laat Spirit 24 weten.

Eerder zei de Egyptische president Morsi dat de christenen de aanstichters waren van de rellen. De Koptische paus Tawardros II sprak de president tegen en zei dat het een aanval van de moslims was die de rellen veroorzaakte. En dat Morsi faalde in het beschermen van het gebouw.

Het Sint Antonius klooster is één van de oudste kloosters in de wereld. Het werd ongeveer 1700 jaar geleden op het graf van de heilige Antonius gebouwd. Antonius van Egypte (Abba Antonius), wordt gezien als de vader van het kloosterleven omdat hij een van de eerste monniken ter wereld was.

Tegenwoordig kunnen christenen in het klooster terecht voor geestelijke begeleiding. Ook worden de kloosterlingen al eeuwen lang gezien als beschermers van de Kopten in tijden van vervolging.

De uitspraken van de monniken wordt wereldwijd gezien als een spectaculair teken van de stemmingen onder de christenen in Egypte.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons