Westboro Baptisten Boston: "Aanslagen straf van God"

Kerk voert agressief actie tegen homohuwelijk

in Christelijk Nieuws

De Westboro Babtist Church viert feest naar aanleiding van het bombardement tijdens de Boston Marathon Monday. Ze zien de aanslag als een straf van God voor het homohuwelijk. Ook is de kerk van plan om te gaan protesteren op de begrafenissen van de slachtoffers.

De Westboro Baptist Church is een controversiële, zeer strenge, christelijke sekte die vooral bekend staat om het bejubelen van elke ramp, ongeluk of aanslagen. Deze sekte heeft de gewoonte om na een ramp of aanslag te demonstreren op de begrafenissen van de slachtoffers.

De reden voor de demonstraties is vaak omdat ze vinden dat het homohuwelijk een belediging is tegenover God. Ze zien elke ramp of ongeluk als een straf van God. Tijdens de protesten maken de sekteleden vaak gebruik van borden met teksten als “God hates fags” (God haat homo's) of “America is doomed” (Amerika is verdoemd).

De WBC is in 1955 opgericht door Fred Phelps, een Amerikaanse predikant die geobsedeerd is door het protestantse geloof. De sekte bestaat grotendeels uit zijn familie. Een zoon, twee dochters en een kleindochter verzetten zich tegen de groep en zijn vervolgens verstoten.

De WBC wordt in Amerika gezien als de meest gehate groep. Via twitter verspreiden ze hatelijke berichten. Ook zetten ze hun kinderen in voor de protesten.


foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons