Waarom laat Jezus zich niet aan mij zien?

Omroepdirecteur Jan Slagter te gast in 'Adieu God?'

in Mediatips

Omroepdirecteur en presentator Jan Slagter groeit op in de christelijk gereformeerde kerk in Den Haag. Het geloof was vanzelfsprekend voor hem, maar persoonlijk raakte het hem niet. Dat vertelde hij gisteren in 'Adieu God?'.

De omroepdirecteur zegt jaloers te zijn op de ongelovige Thomas. “Die geloofde het ook niet, maar Jezus liet zich aan hem zien. Waarom doet hij dat ook niet bij mij?” Zijn geloof is dat hij hoopt dat God bestaat. "Ik zou het namelijk allemaal wel heel leeg vinden als het niet waar zou zijn."

Voor oproep Max zet Slagter zich in voor zieke, armen en gehandicapten. Hij voedt hongerigen en kleedt naakten. Hij doet daarmee wat Jezus vraagt. "Ik vind dat we dat moeten doen."

Slagter heeft de kerk weliswaar verlaten maar heeft hij daarmee ook Adieu God gezegd?


In de derde serie van het EO-programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met o.a. Jan Slagter, Marlies Dekkers, Zarayda Groenhart, Boris van der Ham en Jack Spijkerman. 
Ondanks hun religieuze opvoeding kwam er een moment dat de gasten van Adieu God? hun banden met de kerk verbraken. Is het verhaal achter hun beslissing een confronterende spiegel voor christenen, of ligt de oorzaak van hun kerkverlating elders?

Adieu God?, elke zondag om 23.33 uur op Nederland 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons