VIDEO | "God is in het zand"

Zandtovenaar Gert van der Vijver vertelt over zijn kunst in 'Andries'

in Mediatips

In het programma 'Andries' ontmoet Knevel zandkunstenaar Gert van der Vijver. Jarenlang deed Gert van der Vijver aan mime en dans, tot hij besloot met zand te gaan werken. "Je probeert met zand een wereld te creëren die er daarvoor niet was. Je tovert een wereld."

Hij begon als zandkunstenaar omdat het hem "leuk" leek. Hij ontdekte dat het hem goed af ging en werd bekend door verschillende tv-uitzendingen. "Zo ging het balletje rollen."

Eén van die legendarische uitzendingen is met Gordon. Daarin wordt Gordon enorm geraakt door een speciale voorstelling van zandtekenaar Gert. Gordon vindt het bizar hoe de tekeningen precies over zijn leven gaan.

"Ik wil mensen bereiken en verwonderen, het raakt het hart. Met wat ik maak betrek ik God ook. God zit net zoveel in het zand als je zelf wilt zien. Je moet door het zand heen kijken wil je de ware boodschap ontdekken."

Bekijk het fragment met Gordon en de zandtovenaar

Andries, zondag 14 april 2013, 00.08 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons