VIDEO | Een profvoetballer met Pauluservaring

Een nieuwe Sportbijbel met getuigenissen van sporters

in Geloven

Levi Risamasu weet al jong wat hij wil: profvoetballer worden én evangelist. Maar tegen de tijd dat hij een droomcontract bij NAC krijgt, is hij zijn geloof inmiddels verloren. "Ik verdiende meer dan mijn ouders bij elkaar. Je bent de man. Dat is een beetje naar mijn hoofd gestegen." Een blessure zet Levi weer met de beide benen op de grond. Nu staat zijn geloofsverhaal in de nieuwe Sportbijbel, samen met de getuigenissen van vier andere sporters.

De Sportbijbel is gedrukt in pocketformaat, "zodat je hem kunt meenemen in je trainingsjas". Naast het Nieuwe Testament bevat de Sportbijbel getuigenissen van de (ex-)topsporters. En daar blijkt dat Levi's ervaring - dat geloven in de verdrukking komt als je topsporter wordt - niet op zichzelf staat. Ook andere (ex-)topsporters noemen dit in hun getuigenissen. Gaan geloof en sport zo moeilijk samen? Levi: "Ja, maar als je echt radicaal bent, is het één van de mooiste plekken om je geloof te uiten."

De Sportbijbel is een initiatief van stichting Geloofshelden. Met de Bijbel hoopt de stichting christelijke sporters te ondersteunen in hun christen-zijn. Naast het verhaal van Levi Risamasu bevat de Sportbijbel getuigenissen van de (ex-)topsporters Vince Rooi (honkbal), Marnix ten Kortenaar (schaatsen), Jesse de Haan (wielrennen) en Bert Flier (triathlon).

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons