Veel steun voor ontslagen pastoor Best

in Christelijk Nieuws

Zo'n 370 mensen hebben zondagochtend bij een bijeenkomst in een basisschool in Best (Brabant) hun steun betuigd aan de ontslagen pastoor Richard Schreurs en diaken Hans van der Laar. Dat heeft vice-voorzitter Peter Stijntjes van het eveneens weggestuurde parochiebestuur zondag laten weten.

De pastoor en diaken zijn anderhalve week geleden door het bisdom ontslagen, omdat zij zich verzetten tegen een geplande parochiefusie in de regio. Ze wilden daarom met gelijkgestemde parochianen zondag een bijeenkomst houden in een basisschool. Het bisdom in Den Bosch waarschuwde de twee voor excommunicatie (uitsluiting uit de kerk) als zij zondag buiten de Antoniuskerk een viering zouden leiden.


Volgens Stijntjes waren de aanwezigen zondag voornamelijk parochianen, maar er zaten ook mensen tussen van buiten de parochie. Richard Scheurs was zelf niet bij de viering aanwezig "omdat de gebeurtenissen van afgelopen week hem te zeer hebben aangegrepen'', aldus Stijntjes.


De pastoor en de rest van het parochiebestuur werden anderhalve week geleden vervangen door het bisdom. Afgelopen week moesten ze ook het parochiecentrum verlaten en werden de sloten veranderd. De sleutels van de kerk moesten ze inleveren. Het bisdom zegt dat de opstandige gelovigen zich feitelijk hebben afgescheiden van de Rooms-Katholieke Kerk.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons