Vanaf oktober een 'HSV-Jongerenbijbel'

Herziene Statenvertaling met toelichting, apps en catechismus

in Geloven

Vanaf oktober 2013 kunnen jongeren ook hun eigen versie van de Herziene Statenvertaling van de Bijbel lezen. Dan brengt uitgeverij Jongbloed namelijk de HSV-jongerenbijbel op de markt.

De HSV-Jongerenbijbel is voor alle jongeren bedoeld, maar de schrijvers hebben zich daarbij wel specifiek gericht op jongeren die al bekend zijn met de Statenvertaling. De Heidelbergse Catechismus is met een eigentijdse taal door het boek verweven. Zo is er bijvoorbeeld bij het Bijbelboek Jona een verkorte versie van vraag en antwoord 1 uit de Catechismus te lezen.

Jongeren kunnen ook hun smartphones en tablets gebruiken om dieper in de Bijbel te duiken. Met een app krijgen ze video's en landkaarten te zien die aansluiten bij het opgevraagde thema of Bijbelboek.

De HSV-jongerenbijbel ligt vanaf 5 oktober in de boekhandels, met een oplage van zo'n tienduizend stuks.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons