Speciale kroningsmis voor koningin

Dat is niet mis: Beatrix, bedankt!

in Christelijk Nieuws

In de Sint-Nicolaasbasiliek in Amsterdam wordt op 28 april een speciale 'kroningsmis' gehouden om koningin Beatrix te bedanken voor alles wat zij voor Nederland heeft betekend. Tijdens de viering wordt ook speciaal gebeden voor het nieuwe koningspaar en hun gezin.

Dat heeft Rooms-Katholieke Kerk donderdag laten weten. Volgens de organisatie zijn de koningin en haar troonopvolger in het voornemen gekend en hebben zij hun waardering ervoor uitgesproken.

Bisschop Jos Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam gaat voor in de mis, die rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden. Bij de viering zijn onder andere ambassadeur André Dupuy van de Heilige Stoel in Nederland en Martine van Loon Labouchère, grootmeesters van de koningin, aanwezig.


Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons