SGP: reclame voor vreemdgaan "niet normaal"

SGP-leider Van der Staaij stoort zich aan reclame voor 'Second Love'

in Geloven

De SGP vindt reclames voor de datingsite 'Second Love' "niet normaal". Op deze website kunnen mensen naast hun huidige relatie iemand vinden voor een affaire. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij: "Websites als secondlove promoten moedigwillig overspel, met alle ellende van dien."

Samen met CU-Kamerlid Joël Voordewind heeft Van der Staaij vragen gesteld aan de staatssecretarissen van Welzijn en Cultuur. Hij vindt het namelijk onwenselijk dat "de publieke omroep wordt benut om actief relaties te ondergraven." Volgens de SGP-leider legt de datingsite "een bom onder relaties, zelfs wanneer het goede huwelijken betreft."

"Meer dan ooit is er behoefte aan sterke relaties en intacte gezinnen", vindt de SGP. "Door ontrouw worden partners beschadigd en kinderen gedupeerd. Het zou juist andersom moeten: laat iedereen zich sterk maken voor trouw aan elkaar, en niet voor ontrouw."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons