Priester vermenigvuldigt geld

Gelijkenis van talenten was inspiratie voor priester

in Christelijk Nieuws

Een Anglicaanse priester in het Engelse Kirktheaton heeft samen met zijn parochianen een bedrag van 650 euro bijna vertwintigvoudigd. Zijn inspiratie voor deze actie haalde de priester uit de gelijkenis van de talenten, waarin een man op reis gaat en zijn geld verdeelt onder zijn knechten. Het opgebrachte geld is voor de renovatie van de parochiekerk.

In navolging van de gelijkenis van de talenten deelde priester Richard Steel biljetten van tien pond uit aan elke kerkganger die het wilde hebben - van zijn eigen geld. Ze kregen het geld met de opdracht het te investeren. Zijn gebeden zijn verhoord: op eerste paasdag kwamen de parochianen terug met zo'n tienduizend pond (omgerekend zo'n 11.800 euro).

Hondenuitlaatservice
De parochianen hebben op alle mogelijke manieren hun geld geïnvesteerd. Iemand begon een hondenuitlaatservice. Een vrouw bakte honderden chocoladetruffels, goed voor zo'n 350 euro. En een elfjarig meisje maakte honderden kaarten, om te vervolgens te verkopen voor in totaal 645 euro.

"Ik wilde dat iedereen bij het project betrokken kon zijn - van jong tot oud. Ik hoopte dat de actie een paar duizend pond zou opbrengen en dat mensen het leuk zouden vinden," licht de enthousiaste priester Steel zijn actie toe. "Ze hebben zeker plezier gehad. Én het heeft meer geld opgebracht dan ik ooit had durven dromen. Ze hebben al hun creativiteit ingezet."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons