Kritiek katholieke hoogleraren op RK-kerk

Hoogleraren spreken verontrusting uit in 'professorenmanifest'

in Christelijk Nieuws

Rooms-katholieke hoogleraren luiden de noodklok over de ontwikkelingen binnen de rooms-katholieke kerk. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Er is kritiek op de fusies binnen de kerk waarbij parochianen door de bisschoppen gedwongen worden om te fuseren.

Woensdag en donderdag is er door 35 professoren een manifest verstuurd aan de Nederlandse bisschoppenconferentie, alle individuele bisschoppen, de pauselijke nuntius en alle parochies in het land.

Door de gedwongen fusies raken de parochianen hun vertrouwde pastoor kwijt en worden ze geconfronteerd met de sluiting van de dorpskerk. In Best verzette een pastoor zich tegen de fusie en werd vervolgens door het bisdom ontslagen.

De rooms-katholieke hoogleraren roepen de bisschoppen op tot bezinning en tot het stopzetten van het huidige afbraakbeleid. De bisschoppenconferentie reageerde donderdag als volgt: “We zullen het bestuderen en bespreken.”

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons