Kerk vergeet moslims om de hoek

Stichting Evangelie & Moslims publiceert haar nieuwe nota

in Christelijk Nieuws

De kerken in Nederland besteden te weinig aandacht aan de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen. Ook hebben kerkleden hun buren nauwelijks uitgenodigd om kennis te maken met het evangelie.

Dit staat in de nieuwe visienota van de stichting Evangelie & Moslims. Deze stichting ondersteunt kerken in hun evangelisatiewerk onder moslims.

Veel kerken zijn actief met zendingswerk. Ze sturen zendelingen naar de andere kant van de wereld, maar vergeten vaak hun Turkse en Marokkaanse wijkgenoten, aldus de nota. Er bestaan wel enkele missionaire projecten, maar deze worden meestal niet vanuit de lokale kerk georganiseerd.

Volgens de nota moeten de kerken trouw zijn aan de Bijbelse opdracht om mensen op te roepen tot bekering. Hierbij mag niet gediscrimineerd worden tussen de groepen in de samenleving. Toch zijn er veel moslims nooit uitgenodigd voor een kerkdienst en hebben ze nooit een Bijbel of handreiking gekregen, constateert de stichting.

Om er voor te zorgen dat de kerken in gesprek komen met de moslimgemeenschap is de organisatie op zoek naar bruggenbouwers. Dit zijn bij voorkeur gemeenteleden die, samen met andere christenen, zich langdurig willen inzetten binnen de moslimgemeenschap.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons