Katholiek misbruikschandaal verfilmd

Journalisten deden jarenlang onderzoek voor ze kindermisbruik aan het licht brachten

in Christelijk Nieuws

Steven Spielbergs filmstudio Dreamworks gaat een film maken over het het seksueel misbruik door katholieke priesters in het Amerikaanse aartsbisdom Boston. De film is grotendeels gebaseerd op het onderzoek van journalisten van The Boston Globe. Zij deden jarenlang interviews met slachtoffers en brachten in 2002 de kindermisbruik aan het licht.

De film zal Het team van The Boston Globe won in 2003 een Pulitzer Prize voor hun journalistieke werk. Hun verslag leidde uiteindelijk tot het ontslag van kardinaal Bernard Law, aartsbisschop van de staat Massachusetts. Hij had het misbruik door andere priesters jarenlang verborgen gehouden.

Dreamworks heeft samen met productiefirma Participant Media de rechten voor de verfilming binnengehaald en zal de film uitbrengen onder de titel 'The Boston Globe'. Tom McCarthy (bekend van 2012, Up en The Visitor zal de film regisseren en werkt samen met scriptschrijver Josh Singer aan het scenario. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons