Jan Zijlstra verliest rechtzaak

Ontslagen uit het bestuur van De Levensstroom

in Christelijk Nieuws

Jan Zijlstra is door de rechter ontslagen als leidinggevende en voorzitter van De Levensstroom gemeente. De rechter deed gisteren uitspraak over de zaak die door Zijlstra bij hem neer had gelegd. Ook werd Zijlstra's 'overzienerschap', de ongeschreven regel dat hij meer te zeggen had dan de rest van het bestuur, afgewezen. Dat meldt CIP.

 

Eerder werd Jan Zijlstra door Rolph Hendriks, een bestuurslid van de gemeente weggestemd met meerderheid van stemmen. Hendriks wilde niet langer opereren onder onder leiding van Zijlstra zoals eerder bij Arno van der Knaap gebeurde. Volgens hem zou Zijlstra meerdere malen informatie hebben achtergehouden waaronder een overeenkomst met TV-West voor een bedrag van 57.000 euro.

Zijlstra wilde niet vertrekken en stapte naar de rechter. De rechter vond dat Zijlstra op een juridische juiste wijze is weggestemd door het bestuur en ontsloeg hem uit het bestuur van de door hem gestichte kerk.

Als Jan Zijlstra helemaal uit de gemeente vertrekt, kan dit het einde betekenen van De Levensstroom. De bediening van de evangelist en gebedsgenezer brengt namelijk meer geld op dan de gemeente zelf. Meditator Jan Sjoert Pasterkamp: "Zonder die bediening kan de kleine gemeente onmogelijk de Levensstroom financieren. Men moet dan uit het gebouw. Dat is zo goed als zeker."

Beide partijen lieten elkaar weten dat ze de uitspraak van de rechter als bindend zouden zien. Om die reden is het niet waarschijnlijk dat er een hoger beroep volgt.


Foto: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons