Het Loo toont Bijbels en gezangboeken Oranjes

Tentoonstelling 'Oranje en Religie'

in Christelijk Nieuws

Het geloof is voor de meeste leden van de koninklijke familie belangrijk. De meesten van hen zijn protestant, maar bijvoorbeeld prinses Máxima is katholiek. Op Paleis Het Loo in Apeldoorn is vanaf vrijdag te zien hoe religie in de loop van de eeuwen altijd een rol heeft gespeeld in het Huis van Oranje-Nassau.

Voor de tentoonstelling Oranje en Religie zijn persoonlijke bezittingen geleend uit de koninklijke verzamelingen, zoals de gezangboeken van Willem van Oranje en koningin Anna Paulowna. Ook bijbelplaten die gebruikt werden voor het godsdienstonderwijs aan koningin Wilhelmina en de met zilver versierde bijbel van koning Willem III zijn te zien.

De expositie is samen met de Duitse stad Heidelberg gemaakt vanwege het 450-jarig bestaan van de Heidelbergse Catechismus. Deze geloofsbelijdenis is in opdracht van keurvorst Frederik III van de Palts opgesteld. In Heidelberg zijn 'zustertentoonstellingen' te zien. Bovendien hoort de tentoonstelling bij het project Refo500, een internationaal samenwerkingsverband om in 2017 het 500-jarig bestaan van de Reformatie te vieren.

De Apeldoornse expositie is tot en met 1 september te zien.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons