Gospelzanger George Beverly Shea overleden

in Mediatips

Deze week hing Ruud van den Berg in Geloven op 2 de vlag uit voor het overlijden van George Beverly Shea. De Amerikaanse gospelzanger overleed dinsdag op 104-jarige leeftijd na een kort ziektebed.

De zanger heeft een grote naam binnen de gospelwereld en werd vooral beroemd door zijn samenwerking met Billy Graham. Hij trad vaak op in de voorprogramma's van de bekende evangelist. De twee ontmoetten elkaar in 1943 en werden goede vrienden. Billy Graham: “Bev was als een broer voor me.”

Naast tien grammynominaties waarvan hij er een won in 1965, staat de gospel-legende ook in het Guiness World of Records boek. Shea is namelijk de vocalist die meer dan tweehonderd miljoen mensen heeft toegezongen, dat is een wereldrecord. Ook heeft hij meer dan zeventig platen gemaakt.

Bekijk hier de hele aflevering van 'Geloven op 2'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons