Een knipoog naar het evangelie

Leger des Heils naar Eurovisie Songfestival

in Christelijk Nieuws

Religieuze of politieke groepen mogen het Eurovisie Songfestival niet gebruiken om hun boodschap te verspreiden. Dit betekent echter niet dat ze niet mogen deelnemen. Zwitserland vaardigt daarom dit jaar het Leger des Heils af naar het Eurovisie Songfestival, dat meldt het Leger des Heils.

Onder de naam ‘Takasa’ zal een zestal Zwitsers het opnemen tegen de andere landen in de competitie. Ze zullen zich niet in het Leger des Heils uniform tonen, maar wel in de bekende ‘Together we’re one’ outfit.

Knipoog
Met meer dan 37 procent van de publieke stemmen in Zwitserland, is de groep straks te bewonderen in Malmö met het nummer ‘You and Me’. Met de naam ‘Takasa’ geeft de band een knipoog naar het evangelie. Het is namelijk Swahili voor ‘zuiver worden of heiligen’.

De band bestaat uit zes Leger des Heilsleden: twee zangers, een contrabassist, een gitarist, een trombonist en een tamboer. De contrabassist Emile Ramsauer (95) is de oudste: “Ook al draag ik liever mijn uniform, ik kan mijn collega’s nu niet in de steek laten.”

Enthousiast
De deelname van Takasa aan het Eurovisie Songfestival maakt het Leger des Heils in heel Europa enthousiast. Momenteel wordt er zelfs samen met het Zwitserse Hitmill door het leger een Europese CD opgenomen. Verschillende Europese bands van het Leger des Heils werken mee aan de CD.

Takasa zal op 16 mei te bewonderen zijn in het tweede deel van de halve finale. Onze Nederlandse Anouk is twee dagen eerder te zien in de eerste liveshow. De finale van het Eurovisie Songfestival is op 18 mei.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons