Een kerk in Noord-Korea?

Franklin Graham vraagt Noord-Korea om een kerk te mogen bouwen

in Christelijk Nieuws

Evangelist Franklin Graham - zoon van Billy Graham - heeft de Noord-Koreaanse atheïstische autoriteiten gevraagd een kerk te mogen bouwen in hun land. Het land in Noord-Oost-Azië is vrijwel gesloten voor het Evangelie. Dat meldt Uitdaging.

Franklin heeft Noord-Korea diverse keren bezocht en God gevraagd om de deur even te openen. "Tijdens mijn laatste bezoek heb ik de officials voorgesteld dat wij een nieuwe internationale kerk zouden bouwen in de hoofdstad Pyongyang, voor buitenlandse diplomaten, zakenmensen en daar gevestigde humanitaire teams”, schrijft de evangelist in een gebedsbrief van de Billy Graham Evengelistic Association.

Het voorstel van Franklin is gunstig ontvangen door de nieuwe leider Kim Jong-Un. Toch blijft de evangelist nuchter en benadrukt hij in zijn brief dat dat niet wil zeggen dat de weg voor de bouw open ligt. De afgelopen dagen nam het land een oorlogszuchtige houding aan, en reageerde het fel op de militaire oefeningen van Zuid-Korea. Dat maakt de eventuele bouw van een kerk niet eenvoudiger.

Franklin roept daarom op tot gebed: "God kan wonderbaarlijke dingen doen met een bescheiden begin."


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons