"Dear Dzhokhar"

"Je probeerde mijn familie te vermoorden maar ik kan je niet haten"

in Geloven

Deze brief aan Dzhokhar Tsarnaev, is geplaatst op de facebookpagina van Michael Rogers, een Amerikaanse geestelijke uit Boston. Zijn broer liep mee in de marathon van Boston.

Rogers werkt en studeert momenteel in Rome waar hij zich voorbereidt op zijn inwijding in juni. De brief die hij gisteren plaatste is inmiddels al meer dan 20.000 keer gedeeld via sociale media. In de brief spreekt hij van vergeving in een tijd waarin het steeds moeilijker lijkt om te kunnen vergeven. Rogers gaf toestemming om de brief te verspreiden.

Dzhokhar Tsarnaev is de jonge verdachte van de bomaanslagen in Boston. Hij is nog niet veroordeeld (Red.).

Fragmenten uit de brief

“Dear Dzhokhar,"

"Je kent me niet maar je probeerde mijn familie te vermoorden.”

“Je kon het niet weten, maar mijn broer deed mee aan de marathon waar hij maandenlang voor getraind had. Mijn schoonzusje rende de laatste 5 mijl met hem mee. Samen passeerden ze de finishlijn waar jij de bom geplaatst had.”
 
“Ik kan je, ook al heb je dit gedaan, niet haten.”

“Ik kan je niet haten. Niet alleen omdat ik een christen ben en omdat ik over een paar maanden priester zal zijn, bovenal ben ik een mens en ik kan je eenvoudigweg niet haten.”

“Omdat ik christen ben weet ik dat God genadig is, daarom kan ik niet anders dan hopen dat jij je leven zal veranderen.”

“Ik zal voor je bidden. Je bent nog maar een kind. Ik zal vragen of je in de toekomst mag begrijpen dat alleen door lief te hebben en vrede te zaaien de wereld echt veranderd zal worden.”

Lees de hele brief van Michael Rogers hier.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons