Blog van de week | Old school geloven

Nieuws, spiritualiteit en de traditie van de oude kerk

in Christelijk Nieuws

Journalist en schrijver Rick Timmermans blogt over sterk uiteenlopende zaken. Hij blogt omdat hij naast zijn journalistieke werk bepaalde keuzes wil toelichten. Ook schrijft hij over de positie van God, Jezus en het geloof in zijn leven.

Rick Timmermans is naast blogger ook freelance journalist en schrijver. In november 2011 debuteerde hij met het boek Hunkeren naar rust – pelgrimeren door de Regel van Benedictus. Afgelopen winter volgde een tweede boek Bid, luister, leef – dichter bij God. Een praktisch boek met 366 verschillende liturgische gebeden/getijdengebeden.

Rick over zijn blog: “Dit blog begon omdat ik in mezelf een drang voelde om tijdens mijn journalistieke werk bepaalde keuzes toe te lichten. Ik ben sinds drie jaar freelance journalist en soms verdient een onderwerp waarover ik schrijf meer aandacht dan ik kan geven in een artikel. Om de opgedane kennis toch te delen met lezers, ben ik mijn blog begonnen. Maar ook omdat ik schrijven gewoon heel leuk vind.”

Over de inhoud van de blog schrijft hij: “Het karakter van de blog is wel wat veranderd. Toen ik meer en meer ging schrijven over spiritualiteit wilde ik ook meer openheid geven over de positie die God, Jezus en het geloof in mijn eigen leven speelt. Bovendien las ik zoveel mooie gedachten, daar wilde ik iets mee. En omdat ik als protestant sterk beïnvloed ben door de katholieke kerk, zie ik mijn blog ook als soort van uithangbord om mensen te prikkelen met mooie gedachten en teksten uit de traditie van de oude kerk.”

Op zijn blog vind je verdieping maar ook alledaagse onderwerpen zoals de ervaringen van een hardloper en praktische tips om te bidden, kortom, een aanrader.

Kijk hier voor de blog van Rick.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons