Bewoners Vluchtkerk welkom in Den Haag

"We improviseren met de hulp die we al krijgen"

in Christelijk Nieuws

De ruim 100 uitgeprocedeerde asielzoekers in de zogeheten Vluchtkerk in Amsterdam zijn bij gebrek aan opvang welkom in de gekraakte Sacramentskerk in Den Haag. Zelf willen ze alleen liever in de hoofdstad blijven. Dat lieten woordvoerders van de Haagse kerk en de bewoners donderdag weten.

In het Haagse pand verblijven sinds januari ook al twintig andere uitgeprocedeerde asielzoekers, die vorig jaar een tentenkamp bij het Malieveld hadden opgezet. De bewoners van de Vluchtkerk vrezen dat de ruimte te klein is voor hen allemaal. "Daarnaast krijgen we in Amsterdam heel veel steun en die kunnen we goed gebruiken", vertelde een zegsman.

Hoewel geen enkele asielzoeker uit Amsterdam geweigerd zal worden, noemt de woordvoerder van de Haagse Sacramentskerk de mogelijke opvang 'niet ideaal'. Met de bewoners van de Vluchtkerk erbij zal er namelijk extra geld en voedsel nodig zijn om de uitgeprocedeerden te ondersteunen. "Daar is geen plan voor, we zullen gaan improviseren met de hulp die we al krijgen," zei de woordvoerder van de Haagse asielzoekers.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons